Vinnare av inUse Award 2017 Karma

Karma är en värdig vinnare som skapar nytta för såväl producenter som konsumenter och samtidigt bidrar till minskat resursslöseri. Vi hoppas att Karma kan inspirera andra till att skapa fler digitala tjänster av samma fantastiska kaliber!

Hedersomnämnda

Efterlevandeguiden

Det är inspirerande och imponerande när myndigheter samarbetar och skapar en tjänst som gör skillnad i ett av livets allra svåraste skeden. Alla som behövt hantera allt praktiskt kring ett dödsfall förstår lätt nyttan med Efterlevandeguiden.

Loop Rocks

Loop Rocks är ett tydligt bevis på att användarcentrerad design lönar sig! Genom att arbeta iterativt i tät kontakt med sina användare har Loop Rocks lyckats skapa en riktigt bra digital tjänst som gör nytta både för användarna och för miljön.

Finalisterna

Tack för din nominering till inUse Award 2017. Du kommer snart att få ett mail som bekräftelse. Varje nominering ger dig en chans att vinna en iPad och en biljett till konferensen From Business to Buttons 2018! Har du fler bra förslag? Du kan nominera hur många lösningar som helst! Klicka här för att visa nomineringsformuläret igen.

Dooer

Mobil och modern bokförings- och ekonomihjälp i praktisk och samlad förpackning – och ett ”äntligen!” från alla papperskvitto-hatare.

BarnSam

Praktisk hjälp för socialsekreterare att följa upp barn i svåra situationer. Ett verktyg som minskar administration och ökar kvaliteten i det sociala arbetet – och ytterst säkrar utsatta barns trygghet.

iZettle

En kombination av god tjänstedesign och god fysisk design skapar en smidig och enkel betalningsupplevelse – för alla parter.

Kry

Den digitala vårdcentralen har gjort det smidigt att få vård via videosamtal – en välsignelse när det av praktiska skäl är svårt att ta sig till en fysisk vårdcentral.

Min Doktor

Med textbaserad rådgivning dygnet runt, och videosamtal vid behov, skapas en mer inkluderande vård på patientens egna villkor. Ovärderligt när jag inte kan, vill eller orkar vare sig prata med eller träffa vårdpersonal.

Solcellskollen

Praktisk och enkel guide för den som vill hitta mer hållbara lösningar på sitt energibehov, men inte riktigt vet hur. Minskar trösklarna för att få impuls till handling.

Tink

Hjälper till med det klassiska dilemmat att det finns för mycket månad kvar i slutet av pengarna genom tydlig visualisering och bra stöd till bättre planering.

Welcome App

Integrationsstöd i praktiken: Hjälp kring ”Hur funkar det?” för nyanlända, och ett sätt att starta livsviktiga samtal över gränser i tid, rum och fördomar.

Personerna som utser vinnaren

Jury

Emma Hällström

Emma Hällström

Grundare och vd för Femingo.

Grundare och vd för Femingo som arbetar med feministisk innovation. ”Jag hoppas hitta något nytänkande och något som verkligen hjälper människor i deras vardag på ett smart sätt.”

Andrev Walden

Andrev Walden

Journalist och kolumnist.

Skriver återkommande för Aftonbladet, Dagens Nyheter och Café. Gjorde 2016 dokumentärserien Sociala Monster för SVT och tillhör sedan tre säsonger think-tanken bakom Breaking News med Filip och Fredrik i Kanal 5.

Mengmeng Du

Mengmeng Du

Rådgivare till startups och allmänt inom digitalisering, medgrundare till GetGeek.

Hon är medgrundare till GetGeek – tekniksupport-tjänsten, rådgivare till startups och allmänt inom digitalisering, och så är hon styrelseledamot i Skandia, Netonnet och Finnair.

Pär Bygdeson

Pär Bygdeson

Vd på Livsmedelshandlarna.

Framtidsnyfiken UX-kännare och vd på Livsmedelshandlarna. ”Eftersom jag är mycket intresserad av framtiden, hoppas jag genom juryarbetet få inblickar i den framtida vardagen.”

Jonas Söderström

Jonas Söderström

User Experience Strategist & Designer på inUse

Har kallats ”den svensk som kommer närmast begreppet webbanvändbarhetsguru”. Som författare ligger han bland annat bakom succén Jävla skitsystem!.

Sara Lerén

Sara Lerén

Director of Agile Development and Inclusive Design på inUse

Hon är en hyllad föreläsare som inte minst tagit arbetet med arbetsmiljösäkerhet inom IT till nya nivåer.

Galakväll på Vasateatern den 5 oktober

Vinnaren får 25 000 kronor!

Vinnaren presenteras på prisutdelningsgalan den 5 oktober på Vasateatern i Stockholm. Det blir en helkväll med mat, dryck, inspirerande föreläsning och prisutdelningen såklart! Vi delar ut två hedersomnämnanden och ett förstapris för den bästa användarupplevelsen, oavsett vilken typ av digital lösning det handlar om. Vinnaren får 25 000 kronor och två biljetter till 2018 års From Business to Buttons – Europas främsta konferens om hur man skapar de bästa användarupplevelserna.

Du som nominerar det vinnande bidraget kan vinna en iPad och en biljett till samma konferens. Om flera personer nominerat samma vinnande bidrag kommer den som skrivit den bästa motiveringen, enligt juryns bedömning, att vinna.

Även du som inte nominerar kan komma till galan på Vasateatern! Anmäl dig redan nu.

Så här tävlar du i inUse Award 2017

Du kan nominera vilken digital lösning som helst, och hur många lösningar som helst. Du kan till och med nominera något du själv gjort. Det spelar ingen roll om det är en app, en tjänst, en sajt, ett intranät, ett system, en produkt, eller ett helt ekosystem – men lösningen ska vara designad i Sverige.

Sista dag för nomineringar är torsdagen den 7 juli. Därefter väljer juryn ut tio bidrag, som uppfyller villkoren för en riktigt bra användarupplevelse, till en final. Alla finalister och vinnaren presenteras på prisutdelningsgalan den 5 oktober på Vasateatern i Stockholm.

För varje nominering skänker inUse 20 kronor till föreningen Geek Girl Meetup. Geek Girl Meetup lyfter och skapar kvinnliga förebilder inom IT-branschen genom att skapa fysiska och digitala mötesplatser och nätverk, där medlemmarna kan dela med sig av kunskap till varandra.

Tidigare vinnare

Tidigare finalister och hedersomnämnda

Hygglo, Dramatify, Polisens multifråga, Touchtech Vendo, SJ:s nya mobilapp, Dreams, Vodeville, Kry, Försäkringskassans Beräkna underhållsbidrag, skatteverket.se, Praktikertjänsts dashboard, bankbetyg.se, Försäkringskassans app, printasquare.com, Ritprata, Prospect Eye, Vimla, Vigilyze, Billogram, Datscha, Svaapp, Prorenata Journal, Not Alone, SEB internetbank, Acast, Allsvenskan 2015 och Res i Sthlm.